Yazılım Mühendisliği nedir ve ne yapar?
Yazılım nedir ?
Yazılım, bütün belgeleriyle birlikte ihtiyaçları, yönetim, araştırma, planlama, tasarım, geliştirme, test, bakım ve destek sunulan bilgisayar veya her hangi bir işletim sistemine sahip tüm donanımlarda çalışabilen uygulamların tamamıdır.
Yazılım Mühendisliği Nedir ?
Yazılım mühendisliği, belirli bir hedefe ve sisteme dayalı olarak, işbölümü yapılarak, standartları belirlenmiş, yöntemler ve araçlar kullanılarak yazılımın tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi, hataların giderilmesi ve bakımı konularını ele alan sistematik ve disiplinli bir mühendislik dalıdır.
Yazılım Mühendisi Kimdir?
Başta uzay ve savunma teknolojileri, bankacılık, otomotiv, telekomünikasyon vb. sektörler olmak üzere her alanda ve günümüzde işletim sistemi olan tüm cihazlarda kullanılan sistemlere, yazılım tasarımını hazırlayan, sisteme entegre işlemini gerçekleştiren ve uygulamasını yapan kişidir.
Yazılım Mühendisi Olabilir miyim ?
İyi bir genel yeteneğe sahip, mantıklı düşünebilme ve sanatsal yada soyut tasarım yeteneği olan, fen ve matematik alanlarına ilgili, bildiklerini aktarabilme ve ikna yeteneği olan, kısmende olsa sosyal, çevresine ve olaylara karşı dikkatli, sorunlara çözümsel olarak bakabilme, uzun soluklu süreç ve durumlara sabırlı, farklı kişilik ve karekterlere sahip kişilerden oluşan ekip çalışmasına yatkın, alışagelmiş olana hep farklı açılardan bakarak yeni fikirlere açık, bildikleri ile yetinmeyip teknolojinin ve zamanın getirdiği yeniliklerle kendisini sürekli geliştirebilen kimseler Yazılım Mühendisliği için ideal kişilerdir.